Artikkeleita minusta, myötäonnellisesta

Ajattelin ensin, että kokoan itsestäni tietoa ja artikkeleita matkan varrelta jotenkin kivasti Instagramin tarinoihin ja poimin sieltä kohokohtiin. Luovuin kuitenkin tästä ideasta, koska artikkelit ja jutut, joissa olen ollut mukana, ovat erityyppisiä ja halusin vähän pohjustaa niitä. Niinpä päädyin kirjoittamaan blogitekstin. Tämän kirjoituksen tarkoitus on avata kulisseja siihen kuka Saara täällä Myötäonnessa häärää.

Matkani insinööristä alanvaihtajaksi perheiden ja parisuhteiden sekä erojen pariin alkoi niinkin karusta kokemuksesta, kuin omasta avioerostani. Erosta yli pääseminen on varmasti jonkinlainen vuoren ylitys jokaisen sen kokeneen elämässä ja siitä ammentaa mielellään jotain hyvää, jos vain voi.

Erosta ammattiavun, tuen ja ajan myötä selvittyäni vapaaehtoistyö erojen parissa imaisi minut mukaansa ihan täysin. Kun minua tuolloin kysyttiin mukaan Ylen eroaiheiseen juttuun ja suostuin ilman muuta. Jutusta tuli minusta kiva, vaikka en kyennyt lukemaan sitä kokonaisuudessaan kuin vasta paljon myöhemmin. Niin jännittävää minusta oli tuohon aikaan olla esillä. Jutun voit lukea täältä.

Vapaaehtoistyössä minua ohjasi ja motivoi pitkään ajatus ja kiitollisuus siitä, että voin ammentaa elämäni vaikeimmasta asiasta jotain hyvää. Jo vapaaehtoistyö tuntui hurjan palkitsevalta. Pian kuitenkin hain sosionomi (amk) opintoihin Xamkiin ja pääsinkin heti ensiyrittämällä sisään. Alan vaihtaminen tuntui alusta saakka mielekkäältä ja missään kohdassa en sitä olekaan katunut.

Ennen valmistumista pääsin töihin eroauttamisen ja parisuhteen tuen hankkeisiin MLL Kaakkois-Suomen piiriin. Itseasiassa pääsin ensin töihin koordinoimaan lukumummeja ja -pappoja, mutta ajatus oli, että haen parisuhteen tuen ja eroauttamisen hankkeeseen, kunhan se oli mahdollista. Hankkeiden parissa tehty työ alkoi yhtä aikaa koronan kanssa. Vähän vahingossa ja muutaman tunnin varoitusajalla olin yhtenä päivänä haastateltavana Ylen koronaa käsittelevässä jutussa, jonka voit lukea täältä Ylen uutisista tai kurkata Yle Areenasta.

Valmistuin työn ohessa sosionomiksi ja suuntauduin opinnoissani lapsi- ja perhelähtöiseen työhön. Tein opinnäytetyökseni Parisuhdepassi -nimisen parisuhteita tukevan tehtäväkokonaisuuden MLL Kaakkois-Suomen piirille. Kymen Sanomissa ja muutamassa muussakin paikallislehdessä julkaistiin kiva parisuhdeteemainen juttu, jonka yhteydessä mainittiin myös Parisuhdepassi. Kymen Sanomien tähän blogiin linkitetyt jutut ovat valitettavasti kaikki maksumuurin takana. Olen jotenkin edelleen iloinen tuosta opinnäytetyöstä jonka tein, koska voin edelleen poimia kokonaisuudesta tehtäviä ohjauksiini. Opinnäytetyöni löytyy kokonaisuudessaan Theseuksen sivulta.

Mieluisin juttu omasta mielestäni on ollut tämä äitienpäivänä 2021 julkaistu Kymen Sanomien artikkeli. Artikkelin ydinajatus on, ettei elämän tarvitse olla kiiltokuvaa, on itselleni tärkeä ja toivoisin someaikaan kaikkien muistavan, että filttereiden, asetelmien, poseerausten ja ihanan näköisten somekuvien takana on ihan tavallisia ihmisiä tavallisine haasteineen. Parisuhdekin voi olla ulkoapäin ihmeellisen ihanan oloinen, vaikka totuus olisi jotain aivan muuta. Se tavallisen tylsältä ulospäin vaikuttava suhde voi toisaalta olla täynnä lämpöä, luottamusta ja syvää tunneyhteyttä. Pikkulapsiperheissä tärkeintä on ilo, hyvinvointi ja tasapaino sekä armollisuus ja lempeys itseä ja toista kohtaan. Tällöin jaksamme olla mahdollisimman hyviä vanhempia ja puolisoita kadottamatta itseämme ulkoisten vaatimusten ja paineen myötä.

Yrittäjyyden alettua olen päässyt niin paikallislehden kuin ilmaisjakelulehden juttuun mukaan. Välillä haastattelut pelottavat ja jännittävät ihan sen vuoksi, että toisen kirjoittama artikkeli on aina vähän kuin toisen käden tietoa, vaikka ne on tehty huolella haastatellen. Joku asia, aika pienikin, voi tuntua isolta ja siltä, että koko asia voidaan ymmärtää väärin. Mutta niin valtavan iso ja tärkeä asia kuin näkyvyys on pienelle yksinyrittäjälle, olen pelkästään kiitollinen mahdollisuudesta näkyä mediassa. Kymen Sanomien artikkeli on maksumuurin takana, mutta PK&Ankkurin jutun voi lukea kuka tahansa.

Jos artikkeleista on yhtään apua ja tuntuu, että on helpompi ottaa yhteyttä yrittäjään, olen tosi iloinen. Tämän blogijulkaisun ja koonnin tarkoitus on madaltaa kynnystä ja tulla vähän tutummaksi.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: