Rakastava valinta – parisuhteen parhaaksi

Haluatko päästä lähemmäs itseäsi ja kumppaniasi?

Tule yhdessä pohtimaan: tuenko parisuhteessa omalla toiminnallani rakkaudellista suhdetta? Minkälaiset valintani arjessa tukevat parisuhdetta? Mitä kukakin toivoo, mitä pelkää, mistä kimpaantuu ja miksi? Mitä voisin vielä aiheesta ja itsestäni oppia?

Rakastava valinta seminaarin aikana keskitytään yksilön mahdollisuuksiin vaikuttaa parisuhteensa laatuun ja harjoitellaan hyvässä ihmissuhteessa tarvittavia taitoja. Kurssin aiheita ovat seksuaalisuus, vuorovaikutus, omat rajat, itsenäisinä mutta yhdessä, mustasukkaisuus ja yhteinen hyvä.

Seminaari koostuu luento-osuuksista, pienryhmätyöskentelystä sekä mutkattomista toiminnallisista harjoituksista.

Menetelmästä

Seminaari on opetuksellinen ja ennaltaehkäisevä 18h kestävä kokonaisuus, jossa osallistujalla on mahdollisuus tutkia omaa tapaansa toimia parisuhteessa. Keskeisenä ajatuksena on hahmottaa omia vahvuuksia sekä löytää kompastuskohtiin käytännöllisiä keinoja arjen vuorovaikutustilanteita varten. Mikä on parisuhteemme tai parisuhteitteni tarina, osaanko käydä sisäistä keskustelua itseni kanssa ja avata kumppanilleni sen avulla itselle tärkeitä asioita? Minkälainen oppi minulla on lapsuudenkodin mallina ja mitä tuon siitä parisuhteisiini? Minkälaiset ovat rakastamisen taitoni?

Menetelmän perustana on yhdysvaltalaisen kasvatustieteen tri ja perheterapeutti Bruce Fisherin teoria parisuhteen käsikirjoituksesta, joka meidän on viisasta paljastaa itsellemme ja johon meillä on mahdollisuus tarvittaessa vaikuttaa. Tärkeintä on uteliaisuus ja sitoutuminen, halu syventää itsetuntemusta sekä paljastaa kumppanilleen sisimpänsä. Oivaltamalla toimintatapojemme ja reaktioidemme takaiset tunteet voimme parantaa kommunikointia kumppanin kanssa.

Rakastava valinta seminaarin taustalla on psykologi Kari Kiianmaan Suomeen tuoma Rakentava Valinta-seminaari, joka on uudistettu tämän päivän pariskuntia puhuttelevaksi kokonaisuudeksi.

Kenelle Rakastava valinta seminaari sopii?

Kurssi sopii hyvin pareille, mutta myös yksilöasiakkaille. Se voi olla lahja puolisolle, vauvaa odottavalle parille, parisuhdetta toivovalle sinkulle, hääparille tai itsellesi! Kurssille voi osallistua yksin tai yhdessä, työskentelyssä keskitytään pohtimaan omia rakastamisen ja parisuhteen taitoja. Kurssia ei suositella kriisissä olevan parisuhteen läpikäymiseen.

Tulevat Rakastava valinta seminaarit

Seuraava Rakastava valinta ryhmä järjestetään Kotkan opistolla Opintokeskus Karhun tiloissa perjantaisin 10.2.-24.3.2023 klo 17.30-20.

Ilmoittautuminen kurssille alkaa 1.1.2023 ja ilmoittautumiset tapahtuu Kotkan opiston kautta. Kurssi kestää yhteensä 18 tuntia, kurssimaksu on 51€/henkilö. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lue lisää Kotkan opiston sivuilta.